Translate

5 травня 2015 р.

Монета «70-річчя Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.»

Банк Росії 28 квітня 2015 випустив в обіг три пам'ятні монети з недорогоцінних металів номіналом 10 рублів серії «70-річчя Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр рр.».
Монети мають форму кола діаметром 27,0 мм. Монети комбіновані, складаються з двох частин: диска, виготовленого з металу білого кольору, і зовнішнього кільця, виготовленого з металу жовтого кольору. На лицьовій і зворотній сторонах монет є виступаючий кант по колу. Бічна поверхня монет рифлена з нанесеними написами «ДЕСЯТЬ РУБЛЕЙ», що повторюються двічі, і розділеними зірочками.
На лицьовій стороні монет на кільці по колу розміщені написи: у верхній частині - "БАНК РОССИИ», в нижній частині –
«2015». Ліворуч і праворуч на зовнішньому кільці розташовані зображення гілки лавра і дуба, відповідно, елементи зображення яких переходять на диск. У центрі диска розташовані число «10» і напис «РУБЛЕЙ» під ним, що позначають номінал монети. Усередині цифри «0» є захисний елемент у вигляді числа "10" і написи «РУБ», який можна побачити під різними кутами зору до площини монети. У нижній частині диска розташований товарний знак монетного двору.
На зворотному боці:
           
           - на першій монеті розташоване рельєфне зображення Офіційною емблеми святкування 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, елементи якої: зображення ордена Вітчизняної війни розташоване на диску, зображення лаврового вінка і напис «70 ЛЕТ» – на кільці;
- на другій монеті на диску розташоване рельєфне зображення пам'ятника Воїну визволителю – (скульптор Є.В. Вучетич) в Трептов-парку в м Берліні, на кільці є зображення лаврового вінка і напис «70 ЛЕТ»;
- на третій монеті на диску розташовані рельєфні зображення скульптури «Перекуємо мечі на орала » (скульптор Є.В. Вучетич) у м. Нью-Йорку (США) і земної кулі, на кільці по колу є зображення лаврового вінка і напис «70 ЛЕТ».
Тираж кожної монети – 5,0 млн. шт. Випущені монети є законним платіжним засобом на території Російської Федерації і обов'язкові до прийому за номіналом в усі види платежів без всяких обмежень.

За матеріалами: ЦБ РФ

Немає коментарів:

Дописати коментар