Translate

15 січня 2017 р.

У США представили дизайн монети з афроамериканкою в образі Леді Свободи

Монетний двір США випустить золоті монети номіналом $ 100, на яких вперше буде зображений профіль афроамериканки. Темношкіра дівчина буде уособлювати образ Леді Свободи, поруч з нею розмістять зображення іншого символу країни – ширяючого білоголового орлана, передає NBC News.
Відповідно до закону про карбування монет від 1792 року, всі вони повинні містити «образ свободи». У Монетному дворі, презентуючи новий дизайн монети, відзначили, що «в міру того, як розвивається країна, розвивається і уявлення про свободу». Крім зображення дівчини, на монеті є написи «одна тисяча сімсот дев'яносто два» (рік заснування Монетного двору), «2017» і «In God we trust».
Монети з афроамериканкою будуть випущені в квітні і, як зазначає NBC, призначені насамперед для колекціонерів. Випуск монети приурочений до 225-річчя двору. Надалі в США збираються карбувати монети також з особами американок з азіатськими, латиноамериканськими і індійськими рисами, щоб «відбити культурне та етнічне розмаїття країни».
У 2016 році Міністерство фінансів США також оголосило, що темношкіра аболіціоністка Гаррієт Табмен незабаром замінить президента Ендрю Джексона на купюрі $ 20, додає ABC News.

За матеріалами: news.meta.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар