Translate

27 лютого 2017 р.

Нові циркуляційні монети зʼявляться в обігу на Острові Мен в 2017 році

Протягом року на Острові Мен планується ввести в обіг нові циркуляційні монети, в даний час їх дизайн вже розроблений і представлений на затвердження місцевого парламенту – Тінвальд.
Дизайн обігових монет Острову Мен з цього року істотно зміниться, в новому вигляді постануть як реверси, так і аверси, при цьому технічні характеристики фактично залишаться колишніми (виняток становитиме трохи зменшився в розмірі пʼятіфунтовік).
Монети номіналами в 20 і 50 пенсів матимуть шестигранну форму.
Відомо, що 10 пенсів нового випуску прикрашає безхвоста кішка Острову Мен; на 20 пенсах – традиційний човен вікінгів тура. На біметалевій двофунтовій монеті зі сплаву міді, нікелю та цинку зображено руїни замку Рефьюджіо, а на монеті 5 фунтів – трискеліон, який є офіційним геральдичним символом Острова Мен.
У казначействі також підкреслили, що вводити на острові новий дванадцятигранний однофунтовік, який зʼявиться в обігу у Великобританії вже в березні, немає необхідності, оскільки проблем з підробкою таких монет тут немає.
Аверс для всіх монет – єдиний, на ньому зображений абсолютно новий портрет Її Величності Єлизавети II.
Якщо представлений дизайн буде прийнятий парламентом, то карбування нових циркуляційних монет Острову Мен почнеться вже в квітні, а в обігу вони зʼявляться в нинішньому році.
За матеріалами: www.museum-of-money.org


Немає коментарів:

Дописати коментар