Translate

23 березня 2016 р.

Банк Польщі вводить в обіг 20 злотих на честь хрещення Польщі

12 квітня Народний банк Польщі випустить ювілейну купюру 20 злотих на честь 1050 річниці хрещення Польщі (966 рік - рік прийняття християнства). Купюра виконана в червоних і синіх кольорах. Запланований тираж - до 35 тисяч штук. Розміри: 144x77 мм.

На лицьовій стороні банкноти в її центрі розташований портрет першого князя Польського Мешко I і його дружини княгині Дубравки (дочка чеського князя Болеслава I, польська княгиня), під впливом якої було прийнято християнство по всій країні. Зліва від портрета в верхній частині банкноти розташовано напис: «Narodowy Bank Polski» (Народний банк Польщі). Під написом герб країни. під гербом напис: WARSZAWA (Варшава) і дата виготовлення банкноти – 23 листопада 2015 року. Під датою – підписи уповноважених осіб. Номінал позначений в лівому нижньому кутку банкноти цифрою «20» і написом – «DWADZIESCIA ZLOTYCH» (двадцять злотих). У лівому верхньому кутку банкноти розташовано напис «1050 rocznica CHRZTU POLSKI» (1050 річниця Хрещення Польщі).
На зворотній стороні банкноти в її центрі розташоване зображення Собору Успіння Пресвятої Діви Марії, який знаходиться в Гнєзно. За легендою в цьому соборі покоїться княгиня Дубравка. Над зображенням напис: «Narodowy Bank Polski» (Народний банк Польщі). Номінал позначений в правому нижньому кутку банкноти ціфрою «20» і написом – «DWADZIESCIA ZLOTYCH» (двадцять злотих). Під зображенням собору розташований серійний номер банкноти. Праворуч від зображення собору розташована королівська чаша Тремешно.
Розмір банкноти: 144 х 77 мм. Водяний знак: номінал цифрами «20».
Дата виготовлення банкноти: 23 листопада 2015 року. Введення в обіг: 12 квітня 2016 року.

За матеріалами:  banknotenews.com

Немає коментарів:

Дописати коментар