Translate

11 березня 2016 р.

Монету «Горх Фок» можна купити з великою знижкою

Німецька компанія MDM Deutsche Münze пропонує колекціонерам придбати срібну монету з істотним дисконтом.
Пам’тна монета присвячена трищогловому барку «Горх Фок» (нім. – Gorch Fock), побудованому в 1933 році в Гамбурзі і названим на честь відомого німецького письменника-мариніста.
Довжина корабля складає 82,1 м, ширина – 12 м, висота головної щогли – 41,3 м, вантажомісткість – 1510 т.
Після закінчення Другої світової війни барк за Договором про репарації дістався СРСР і отримав ім’я «Товариш». Після розпаду СРСР право володіти  барком дісталося Україні.
У 2003 році корабель був викуплений німецьким товариством «Tall-Ship Friends», і йому повернули колишнє ім’я. В даний час барк «Горх Фок» є плавучим музеєм і знаходиться гавані м. Штральзунд (Німеччина).
Номінал монети – 2 долари. Вона виготовлена ​​з срібла 925-ї проби. Діаметр – 38,61 мм, маса – 12 г, тираж – 10000 штук.

На аверсі монети «Горх Фок» викарбуваний герб Самоа. У верхній частині півколом вигравірувані написи – «SAMOA», «2015». У нижній частині вказаний номінал – «$ 2».
На реверсі срібної монети зображено барк, що пливе під усіма вітрилами, над яким майорять птахи. Угорі півколом написано його назва – «GORCH FOCK». Внизу позначений рік карбування – «2015». Уздовж краю реверсу розташований обід з намистин.
Монета «Горх Фок» продається на сайті MDM Deutsche Münze за 24,95 євро (19-відсотковий ПДВ включений у вартість). Початкова ціна монети становила 59,95 євро.

За матеріалами: www.gold10.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар