Translate

22 серпня 2017 р.

Нова монета серії «Стародавні міста України»

Давній Галич
Національний банк України 15 серпня 2017 року ввів в обіг пам’ятну монету номіналом 5 гривень присвячену давньому галицькому місту, одному з найбільших центрів Київської Русі. Галич був столицею Галицького князівства та Галицько-Волинської держави, визначним економічним, політичним і культурним центром, в якому розвивалися ремесла, торгівля, цивільне та церковне будівництво, було складено Галицько-Волинський літопис.
Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – спеціальний анциркулейтед, маса – 16,54  г, діаметр – 35,0 мм, тираж – 40000 штук. Гурт монети –рифлений.
 
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис «Україна», у центрі на дзеркальному тлі – фрагмент керамічної плитки з грифоном (ХІІ ст.), ліворуч від якої вертикальний напис – «5 ГРИВЕНЬ», унизу праворуч – рік карбування монети «2017» та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
На реверсі монети зображено стилізовану композицію: на тлі реконструкції давнього міста вершник – король Данило Галицький; угорі – герб міста, праворуч від якого напис – «ГАЛИЧ ДАВНІЙ».
Художник: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій
Скульптор: Іваненко Святослав, Дем’яненко Володимир
За матеріалами: bank.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар