Translate

12 червня 2016 р.

У пустелі знайдено 500-річний корабель із золотими монетами і вантажем на 13 млн. доларів

В пустелі намібійські добувачі алмазів неподалік від узбережжя наткнулися на уламки 500-річного корабля. Як з'ясувалося, це було португальське судно Bom Jesus (в перекладі означає «Добрий Ісус»). Судно зникло в 1533 році під час прямування до Індії.
Судно було знайдено під дуже великим шаром піску, воно лежало на місці стародавньої рукотворної морської лагуни, яка в даний час перетворилася в солоне озеро. У трюмі корабля були знайдені золоті та срібні монети, а також безліч слонових бивнів. Загальна вартість товарів зараз оцінюється більш ніж в 13 млн. доларів США.
Корабель вдалося знайти добувачі алмазів після осушення солоного озера неподалік від Берега Скелетів (Skeleton Coast). Іноді в цих місцях знаходять кораблі, але португальське вантажне судно є найстарішим зі всіх знайдених і єдине, чий вантаж являє таку велику цінність.
Молитовні чотки і одна з срібних португальських монет
У трюмах знайденого корабля було знайдено безліч іспанських, португальських і венеціанських золотих монет, а так само велика кількість слонової кістки, яку везли з Західної Африки, ще були знайдені, німецькі мідні злитки, зброю. Схоже доля у корабля закінчилася не дуже добре, тому що крім вище перерахованих багатств, на кораблі знайшли і залишки матросів.
Ось так приблизно виглядав затонулий корабель, 
Bom Jesus, під час свого плавання в Індію в далекому 1533 році

За матеріалами: klads.org

Немає коментарів:

Дописати коментар