Translate

18 липня 2016 р.

Нові монети Придністров’я

C 15 липня 2016 року Придністровський республіканський банк вводить в обіг пам'ятні монети з недорогоцінних металів номіналом 1 рубль серії «Меморіали військової слави Придністров'я»:
1. «Меморіал Слави м. Рибниця»;
2. «Меморіальний комплекс «Площа героїв» м. Бендери»
 

 
Характеристика монет:
Номінал: 1 рубль
Метал: сталь із нікелевим покриттям
Діаметр: 22,0 мм
Маса: 4,65 гр
Гурт: гладкий
Тираж: 50 000 штук
Опис монет:
Аверс монет: у центрі – зображення Державного герба України; по колу написи: вгорі – «ПРИДНІСТРОВСЬКИЙ РЕСПУБЛІКАНСЬКИЙ БАНК», внизу – рік карбування монети «2016»; в нижній частині під гербом – номінал «1 РУБЛЬ».
Реверс монети «Меморіал Слави м. Рибниця»: в центрі – зображення стели на тлі напису «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ, НІЩО НЕ ЗАБУТЕ», розташованої на меморіалі з вічним вогнем; вгорі – напис «МЕМОРІАЛ СЛАВИ»; внизу – напис «м. РИБНИЦЯ».
Реверс монети «Меморіальний комплекс «Площа героїв» м. Бендери»: в центрі – зображення меморіального комплексу: знаряддя на п'єдесталі, вічний вогонь і стела; вгорі – напис «ПЛОЩА ГЕРОЇВ», внизу – напис «м. БЕНДЕРИ».
         Частина пам'ятних монет буде поміщена в упаковку-буклет.
Пам'ятні монети Придністровського республіканського банку з недорогоцінних металів зразка 2016 року є законним засобом обігу і платежу на території Придністровської Молдавської Республіки, обов'язкові до прийому за номінальною вартістю до всіх видів платежів усіма організаціями незалежно від форми власності та сфери діяльності.

За матеріалами: www.cbpmr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар