Translate

9 грудня 2016 р.

До дня Святого Миколая

Національний банк України 12 грудня 2016 року вводить в обіг пам’ятну монету номіналом 5 гривень присвячену святу любові і турботи до ближнього – Дню Святого Миколая, який відомий своїм служінням людям, а історія його вшанування в Україні сягає ще часів Київської Русі. Життя цього святого пов`язане з творінням чудес, а його духовний досвід передається людям із покоління в покоління. Святий Миколай – символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за дитиною впродовж року. А діти напередодні свята пишуть йому листи зі своїми побажаннями.
Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – спеціальний анциркулейтед, маса – 16,54  г, діаметр – 35,0 мм, тираж – 75000 штук. Гурт монети – рифлений.
 
На аверсі монети розміщено: стилізоване зображення Святого Миколая, під яким – веселка з іграшками, малий Державний Герб України, рік карбування монети «2016», напис «Україна» та номінал – «5 ГРИВЕНЬ»; праворуч – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України 
На реверсі монети зображено кольорову композицію (використано тамподрук) – радісні діти з іграшками у руках, угорі напис – «ДО НАС ЗАВІТАЙ, СВЯТИЙ МИКОЛАЮ!»
Художник: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій
Скульптор: Атаманчук Володимир
За матеріалами: www.bank.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар