Translate

27 квітня 2018 р.

В Україні ввели в обіг нові монети


    27 квітня Нацбанк вводить в обіг нові монети номіналом 1 та 2 гривні, які поступово замінять паперові банкноти відповідного номіналу.
       Про це повідомляє НБУ.
    Від сьогодні обігові монети номіналами 1 та 2 гривні є дійсним платіжним засобом на території України. Водночас банкноти номіналом 1 та 2 гривні припиняють друкувати.
     – Новими монетами українці зможуть розраховуватися одночасно з банкнотами відповідних номіналів необмежений період часу, доки монети поступово не замістять банкноти в обігу.
     Вилучатися з обігу банкноти номіналом 1 та 2 гривні не будуть, із часом монети повністю замінять зношені та пошкоджені банкноти, – пояснив директор Департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.
      Нові монети – невеликі за розміром, легкі, не обтяжуватимуть гаманців. Вони виготовлені зі сталі з гальванічним покриттям, що дає можливість знизити вартість їх виготовлення.
    
 

 
     Вага нової монети номіналом 1 гривня становить 3,3 г, а номіналом 2 гривні – 4 г. Для порівняння, монета номіналом 1 гривня старого зразка удвічі важча – її вага становить 6,8 г.
За матеріалами: fakty.ictv.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар