Translate

6 вересня 2016 р.

Нова банкнота Австралії

Резервний банк Австралії з 1 вересня 2016 року ввів в обіг нову банкноту 5 доларів, дизайн якої був представлений громадськості в квітні 2016 року.
Ключові елементи оформлення банкноти (розмір, колір, портрет) збережені без змін. Це допоможе розпізнавати нову банкноту громадянам країни.
         Банкнота має цілий ряд інноваційних функцій безпеки, розроблених, щоб тримати банкноту захищеної від підробки в майбутньому. Також з'явилися тактильні знаки для людей з вадами зору

Лицьова сторона: з правій частині банкноти розташований портрет правлячої королеви Великобританії Єлизавети II. Номінал позначений в правому верхньому куті банкноти цифрою «5» і буквами «FIVE DOLLARS». У лівому нижньому кутку банкноти розташовані підписи уповноважених осіб під якими розташована напис: «AUSTRALIA». У центрі зображено акація «Колючки Мойсея» (Acacia verticillata (prickly Moses)) і східного шілоклювого медососи (Acanthorhynchus tenuirostris). Такоеже зображення знаходиться і на зворотному боці
Зворотний бік: в лівій частині банкноти розташовано зображення будівлі Австралійського парламенту. Номінал позначений в правому нижньому кутку банкноти цифрою «5» і буквами «FIVE DOLLARS». Серійний номер позначений по лівому краю банкноти.
Тепер на кожній купюрі нової серії буде присутній зображення характерного австралійського рослини і птиці.
Купюри попереднього випуску будуть циркулювати разом з новими.
 

 


За матеріалами: banknotes.rba.gov.au

Немає коментарів:

Дописати коментар