Translate

23 вересня 2016 р.

Нова монета з серії «Видатні особистості України»

Національний банк України 26 вересня 2016 року вводить в обіг пам’ятну монету номіналом 2 гривні присвячену 150-річчю історика, організатора української науки, літературознавця, соціолога, публіциста, письменника, політичного, громадського і державного діяча – Михайла Сергійовича Грушевського. М. С. Грушевський сформулював концепцію самостійного історичного розвитку українського народу, окремішного від своїх сусідів як походженням, так і політичним, господарським і культурним життям. Його численні нариси з української історії публікувалися болгарською, чеською, німецькою, французькою, англійською мовами.
Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – спеціальний анциркулейтед, маса – 12,8  г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 25000 штук. Гурт монети – рифлений
 
На аверсі монети розміщено: угорі напис «Україна», малий Державний Герб України (ліворуч), рік карбування монети «2016» та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч); стилізована композиція, що відображає фрагмент кінохроніки, Михайло Грушевський на тлі військового строю, унизу номінал «2 ГРИВНІ».
На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено Михайла Грушевського на фоні книжкової полиці та вгорі написи «МИХАЙЛО/ГРУШЕВСЬКИЙ 1866 – 1934».
Художник: Атаманчук Володимир
Скульптор: Атаманчук Володимир

За матеріалами: www.bank.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар