Translate

26 квітня 2016 р.

Нова монета України з серії «Спорт»

Національний банк України 28 квітня 2016 року вводить в обіг пам’ятну монету номіналом 2 гривні присвячену важливій події у світовому спортивному житті – Іграм XXХI Олімпіади в місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія), що проходитимуть з 5 до 21 серпня 2016 року і стануть першими подібними змаганнями в Південній Америці. Міжнародні змагання з літніх видів спорту проводяться кожні чотири роки під егідою Міжнародного Олімпійського комітету в рамках Олімпійського руху.
Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – спеціальний анциркулейтед, маса – 12,8  г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 30000 штук. Гурт монети – рифлений.
        
 
      На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України та напис «УКРАЇНА», зображення бухти Гуанабара, на вході до якої височить гора Цукрова Голова, що слугує візитівкою міста Ріо-де-Жанейро, на тлі бухти – стилізований напис «РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО», рік карбування монети «2016» та номінал – «2 ГРИВНІ»; праворуч на дзеркальному тлі – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети на тлі абрису статуї Ісуса Христа на горі Корковадо в Ріо-де-Жанейро зображено хвилясту зелену стрічку (використано тамподрук), на якій – піктограми, що символізують різні види спорту, під якою на хвилястих лініях – знак Національного олімпійського комітету України (використано тамподрук).
Художник: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій
Скульптор: Атаманчук Володимир, Іваненко Святослав

За матеріалами: bank.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар