Translate

11 лютого 2016 р.

31 монета з серії «Прекрасна Америка»

Монетний двір США випустив пам’ятну монету присвячену Національному лісу Шоуні, який знаходиться на півдні штату Іллінойс.
Монета «Національний ліс Шоуні» виготовлена з мідно-нікелевого сплаву на Монетних дворах Філадельфії (Р), Денвера (D) і Сан-Франциско (S).
Мідно-нікелева монета важить 5,670 г, її  має діаметр – 24,3 мм.
 
На аверсі монети зображено портрет Джорджа Вашингтона, по колу напис – «UNITED STATES OF AMERICA» (вгорі), «QUARTER DOLLAR» (внизу); зліва від портрета напис «LIBERTY» («Свобода»), праворуч у три рядки написано – «IN GOD WE TRUST» («На Бога уповаємо»). Праворуч знак Монетного двору.
У центрі реверсу монети зображені вершини дерев, скеля і орел, який літає у небі. По колу написано назва парку – «SHAWNEE», назва штату – «ILLINOIS», та вислів «E PLURIBUS UNUM» («З багатьох – єдине»). Внизу вказано рік карбування – «2016».


Національний ліс Шоуні  (англ. – Shawnee National Forest)
Розташований на півдні Іллінойсу Національний ліс Шоуні є одним з найвідоміших в США і найпопулярніших серед туристів американських нацпарков. Його площа становить близько 1100 квадратних кілометрів. Ліс є місцем проживання рідкісних рослин і тварин, які з’явилися тут кілька мільйонів років тому під час танення льодовика. З ініціативи президента Франка Рузвельта з 1939 року ці території підлягають ретельній охороні. Тут же знаходиться ущелина Літл-Гранд-Каньйон – одне з наймальовничіших місць в усіх Сполучених Штатах.

 «Сад богів» в Національному лісі Шоуні


Немає коментарів:

Дописати коментар