Translate

18 серпня 2016 р.

Новий квотер США із серії «Прекрасна Америка»

29 серпня США випустять четвертий квотер (25 центів) 2016  року, який буде присвячений Національному парку імені Теодора Рузвельта, розташованому в Північній Дакоті.
Аверс: портрет президента Джорджа Вашингтона показаний в відновленої версії оригінального портрета, використовуваного з 1932 року на квотерах.
         Реверс: у центрі монети розміщено зображення молодого Теодора Рузвельта на коні, на тлі річки Малої Міссурі. У верхній центральній частині монети напис: «THEODORE ROOSEVELT» (Теодор Рузвельт). По лівому краю монети розташовано напис: «NORTH DAKOTA» (Північна Дакота), по правому – «E PLURIBUS UNUM». У нижній частині монети вказано рік карбування: «2016».
Дизайнери монети – Джоел Ішковец і Фібі Хемпфілл.

Ця монета є номером 34 в серії «Прекрасна Америка», яка розпочалася в 2010 році і планується завершитися в 2021 році. Щороку випускається п’ять нових монет, всього заплановано до випуску 56, які складуть повну колекцію.


Національний парк імені Теодора Рузвельта
"Я ніколи не був би президентом, якби не мій досвід в Північній Дакоті". - Теодор Рузвельт
Парк розташований на заході Північної Дакоти в США. Територія парку становить 285 квадратних кілометрів. Парк названо в честь американського президента Теодора Рузвельта. Національний парк Теодора Рузвельта (Theodore Roosevelt National Park) був створений, щоб увічнити пам'ять про важливість цієї області в житті Теодора Рузвельта і ключової ролі, яку він відіграв у розвитку і збереженні парку. Під час відвідування безплідних земель (badlands) в перший раз в 1883 році, Рузвельт закохався в бурхливий пейзаж і став цікавитися новим бізнесом – розведенням великої рогатої худоби.
         Наступного літа, після смерті своєї дружини і матері в лютому, Рузвельт повернувся в безплідні землі. Тут він створив кілька ферм. Після створення ранчо Elkhorn Рузвельт вирішив зробити це ранчо своїм будинком і проводив більшу частину свого часу тут, коли перебував в Північній Дакоті.

За матеріалами: vova-comment.livejournal.com

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар