Translate

24 січня 2016 р.

Північне сяйво мерехтить на монетах номіналом 30 доларів

Минулого року Канадський монетний двір представив першу монету із серії «Glow-in-the-Dark» («Що святяться в темряві»). На стандартному виді монети були зображені світлячки і мальовничий пейзаж. При вимкненому світлі жуки, місяць і вогонь випромінювали сяйво зеленуватого відтінку. Згідно з інформацією монетного двору, унікальна монета була розкуплена протягом одного дня.
Настільки бурхливий інтерес колекціонерів до незвичайного платіжному засобу спонукав створити на початку 2016 року ще одну монету, яка світиться. У другій монеті, яка отримала назву «Northern Lights in the Moonlight» («Північне сяйво в місячному світлі»), також застосовані спеціальні елементи, що випромінюють світло в темряві. При денному освітленні монета просто красива. У темряві вона стає незвичайною – північне сяйво, зображене на реверсі, починає переливатися різними відтінками.
 Канадський виробник відомий своїми численними монетами, які світяться. Згадати, хоча б, позаторішні монети з кленовим листом, серію з доісторичними тваринами або торішню мерехтливу монету з блискавкою. Мабуть, виробляти платіжні засоби з особливими світловими ефектами – фішка канадців.
Номінал монети – 30 канадських  доларів, дорогоцінний метал – срібло 999-ї проби, якість карбування – «Proof» (світиться), маса – 62,67 г, діаметр – 54 мм, гурт – рифлений, тираж – 4000 штук.
 
Аверс: на тлі, складеному з геометричних елементів, зображена королева Великобританії. Портрет оточений легендою (номінал, тітулатура, емітент, рік, ім'я правительки). На правому плечі Єлизавети Другої вказані ініціали творця монетного портрета.
Реверс: неймовірної краси північний пейзаж доповнений зображенням двох вовків. Внизу стоять ініціали дизайнера сторони.
Заявлена виробником вартість монети – $189,95 CAD.
За матеріалами: http: coinsplanet.ru


Перша монета «Moonlight Fireflies» з серії «Glow-in-the-Dark» («Що святяться в темряві») 2015 року.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар