Translate

27 січня 2016 р.

Франція випустила нові колекційні монети на честь Чемпіонату УЄФА

Як відомо, не за горами Чемпіонат УЄФА, який цього року випало приймати Франції. Представники монетного двору Франції 12 січня заявили про випуск на честь Чемпіонату нових колекційних монет з дорогоцінних металів.
        
Чемпіонат УЄФА проводиться кожні чотири роки, починаючи з 1960-го. Свою сучасну назву цей спортивний захід отримало в 1968 році. У 2012 році переможцем стала команда Іспанії, яка виграла у Італії у фінальній грі. Як вже було зазначено, в цьому році Чемпіонат УЄФА приймає Франція, ігри проходитимуть в десяти містах країни.
Вперше у фінальних іграх Чемпіонату візьмуть участь 24 найсильніші команди. За право попадання безпосередньо в Чемпіонат УЄФА билися 53 країни. Слід зазначити, що команда приймаючої країни потрапила в фінальні ігри автоматично.
Перша гра в рамках Чемпіонату УЄФА відбудеться 10 липня між командами Франції та Румунії в Парижі.
Колекційні монети із золота і срібла виконані в єдиному дизайні. Єдина відмінність – це номінал грошових одиниць. На аверсі є зображення ніг футболіста, який приготувався бити по м'ячу. Праворуч викарбуваний офіційний логотип змагань. Внизу можна побачити рік емісії. На реверсі значиться номінал (10 або 100 євро) в оточенні дубової та лаврової гілок, що поміщені в три шестикутника. Монети надійдуть у продаж тільки 8 лютого поточного року.

За матеріалами: news.coinzwhizz.com

Немає коментарів:

Дописати коментар