Translate

30 січня 2016 р.

Нова біметалічна монета Фінляндії із серії «Спортивні монети»


У 2015 році Монетний двір Фінляндії оголосив про запуск нового циклу біметалевих монет, присвячених найулюбленішим видам спорту жителів країни. Назва серії – «Sports coins» («Спортивні монети»). З моменту старту циклу виробником випущено 5 різновидів монет: «Гімнастика», «Баскетбол», «Фігурне катання», «Волейбол», «Хокей на льоду».
  

 
З 15 лютого в обіг вводиться шоста монета з серії, яка присвячена лижній гонці по пересіченій місцевості («Cross-Country Skiing»). Лижний спорт – найулюбленіший вид фізичної активності фінів. Практично кожен житель країни вміє кататися на лижах. Не дивно, адже по всій країні є лижні траси, які активно використовуються населенням Фінляндії.
 
Аверс: на тлі стадіону і тріумфуючих уболівальників з прапорами Фінляндії вказано назву держави – «SUOMI FINLAND», рік карбування – «2016», знак виробника, особистий знак дизайнера – «T» та номінал – «5 EURO».
Реверс: фрагмент лижної гонки.
Згідно з планом випуску колекційних біметалевих монет на 2016-й, в серію увійдуть ще три монети: «Стрибки з трампліна», «Футбол», «Атлетика».
Біметалева монета (CuAl6Ni2/CuNi25) «Лижна гонка» номіналом 5 євро має вагу 9,8 г, діаметр 27,25 мм, тираж в якості «Proof» – 10000 шт., в якості UNC – 50000 шт.
Орієнтовна вартість монети 22,00 €


За матеріалами: showcoin.blogspot.com, coins-hunter.com, coinsplanet.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар