Translate

1 жовтня 2015 р.

Швеція запускає нову серію банкнот

1 жовтня 2015 року  Королівський банк Швеції (Sveriges Riksbank) запускає в обіг банкноти 20, 50, 200 і 1000 крон нового зразка. Про це йдеться в офіційному повідомленні банку, опублікованому на сайті riksbank.se.
         Цій події присвячено низку заходів. О 9 ранку розпочалася прес-конференція, в якій приймають участь глава Королівського банку Швеції Стефан Інгвес (Stefan Ingves) і технічний експерт банку Мортен Гомер Mårten Gomer). Прес-конференція транслюється в прямому ефірі на сайті Королівського банку.
Пізніше в будівлі банку відкриється виставка, на якій відвідувачам покажуть нові банкноти. За словами С.Інгвеса, співробітники банку дадуть відповіді на запитання про банкноти і монети, а також проведуть екскурсію.
Також на виставці можна обміняти старі крони на нову 200-ку Адміністрація банку встановила ряд обмежень. Так, одна людина зможе отримати лише одну банкноту нового зразка в руки. Також не буде можливості заплатити банківською картою.
Акція триватиме лише один день і завершиться ввечері 1 жовтня.



Нагадаємо, що нова банкнота 200 крон виготовлена ​​з бавовни банкнотного паперу, її розмір 140х66 мм, основний колір – зелений. На лицьовій стороні поміщений портрет режисера і письменника Інгмара Бергмана (Ernst Ingmar Bergman, 1918-2007), на звороті – вапнякові стовпи в заповіднику Лангхаммар (Langhammar) на острові Готланд.
Серійний номер банкнот складається літери, що позначає рік випуску (А – 2013, B – 2014, і так далі) і дев'яти цифр. Перші дві показують номер купюри на банкнотному аркуші, сім інших цифр – реєстраційний номер.

За матеріалами: bonistika.net 

Немає коментарів:

Дописати коментар