Translate

2 жовтня 2015 р.

Карликовий бегемот на монеті Ніує

Монетний двір Нової Зеландії для Ніує випустив п'яту колекційну монету серії «Зникаючі види».
Срібна монета присвячена карликовому бегемотові – травоїдному ссавцю з сімейства бегемотових, поширеній у Ліберії, Сьєрра-Леоне і Кот-д'Івуарі.
На відміну від звичайних бегемотів, що утворюють зграї, що охороняють свої території, карликові бегемоти живуть поодинці і не схильні до захисту своєї території.
Карликові бегемоти знаходяться в Африці під загрозою зникнення: їх чисельність складає не більше тисячі особин. Головні причини скорочення популяції – вирубка лісів і неконтрольований забій.
Номінал монети – 2 новозеландські долари, дорогоцінний метал – срібло 999-ї проби, якість карбування – «Proof», маса – 31,1 г, діаметр – 40 мм, тираж – 2000 штук.
На аверсі монети «Карликовий бегемот» викарбуваний профільний портрет Її Величності королеви Єлизавети II. Навколо нього вигравірувані написи – «ELIZABETH II», «NIUE», «TWO DOLLARS», «2015».
На реверсі срібної монети показаний бегемот на березі водойми (він відображається у воді). На задньому плані зображені джунглі. У верхній частині монети півколом викарбувано напис – «PYGMY HIPPOPOTAMUS». У нижній частині, також півколом, позначені технічні характеристики – «1oz 999 FINE SILVER».
Монету «Карликовий бегемот» можна купити на Монетному дворі Нової Зеландії за85 доларів.

За матеріалами: gold10.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар