Translate

10 жовтня 2015 р.

У Москві відкрився музей нумізматики

У відреставрованому особняку Зінов'євих-Юсупових в Москві відкрився музей нумізматики, де представлена ​​ колекція монет президента «Лукойл» Вагіта Алекперова. Про це йдеться в прес-релізі, що надійшов до редакції «Ленты.Ру».
За словами Алекперова, свою колекцію він збирав протягом 14 років. «Музей є приватним, але в той же час загальнодоступним. Нумізматика розповідає не тільки про монетах і грошових системах тих чи інших країн. Це дисципліна, яка дозволяє глибше пізнати історію держав. Мені здається важливим, щоб доступ до таких історичних цінностей мали не тільки представники професійного співтовариства, а й усі бажаючі », – сказав він.
У музеї будуть представлені монети, які були в ходу від петровських часів до наших днів. Серед експонатів – червінці 1701 і 1711, рубль 1756, п'ять рублів 1886 року, а також платинові монети, викарбувані за імператора Миколи I.
Ще одна частина експозиції – зібрання античних монет (монети Древньої Греції, Древнього Риму і Візантійської імперії).
Музей був відкритий в середу, 7 жовтня, він розташований у Великому Афанасієвський провулку. Музей включає в себе виставкові зали, конференц-зал, бібліотеку. У планах музею – проведення аукціонів, підтримка досліджень в області нумізматики, а також організація конкурсів з установою грантів і премій.

За матеріалами: gcoins.net  

Немає коментарів:

Дописати коментар