Translate

19 жовтня 2015 р.

Нові новозеландські банкноти – вже в обігу

Резервний банк Нової Зеландії розпочав випускати в готівковий обіг нові банкноти 5 і 10 доларів зразка 2015 року.
 

 
Перші купюри вже з'явилися на руках у жителів островів, і відразу ж почався продаж новинок через інтернет. На популярних інтерактивних майданчиках вартість пари банкнот обох номіналів коливається від 25 до 45 доларів США.
         Банкноти нової, 7-ї серії, виготовлені з полімерного матеріалу. Перша партія купюр 5 і 10 новозеландських доларів склала загальну суму 345000 доларів. Як повідомляє у своєму прес-релізі Резервний банк Нової Зеландії, саме на цю суму були зроблені попередні замовлення від банківських установ країни.
Нові банкноти мають більше можливостей безпеки.
Банківський експерт Університету Мессив Клер Метьюз сказала, що минуло вже кілька років з моменту останньої реконструкції і основною причиною змін послужило підвищення безпеки.
«Передові технології означають, що ті, хто не так добре використовує цю технологію для шахрайських цілей, не зможе підробляти банкноти, тому резервний банк хоче йти в ногу з ними.»
Пані Метьюз сказала, що підробки відносно рідкісні в Новій Зеландії, і модернізації наших банкнот з новими функціями безпеки є збереженням рідкості підробок.
«Реальність така, що якщо ви не в ногу з технологією, то, що це відкриття у валюті до певних моментів.»
Клер Метьюз говорить, що зміст зображень людей, птахів і рослин буде те саме, що й колись, просто виглядати вони будуть трохи яскравіше.

Зображення банкнот більших номіналів


За матеріалами: bonistika.net та museum-of-money.org

Немає коментарів:

Дописати коментар