Translate

29 грудня 2015 р.

Монета 1 австралійський долар «Австралійський орел клин-білохвіст»

Американська компанія GovMint.com оголосила про початок продажів срібною інвестиційної монети із зображенням рідкісної хижого птаха.
         У 2014 році гравер Монетного двору США Джон Мерканті (John Mercanti) підписав контракт з Австралійським монетним двором м. Перт на розробку дизайну срібних інвестиційних монет «Австралійський орел клин-білохвіст».
З тих пір Джон Мерканті спеціально для Монетного двору м. Перт створює нове художнє зображення даного орла.
 
Номінал монети – 1 австралійський долар, дорогоцінний метал – срібло 999-ї проби, маса – 31,1 г, діаметр – 40,6 мм.
На аверсі монети «Австралійський орел клин-білохвіст» викарбовано портрет Її Величності королеви Великобританії Єлизавети II роботи Ієна Ренк-Бродлі (Ian Rank-Broadley FRBS). Навколо нього півколом вигравірувані написи –  «ELIZABETH II», «AUSTRALIA», «1 DOLLAR».
На реверсі інвестиційної монети зображений орел клин-білохвіст, що сидить на гілці дерева. У правій частині, уздовж краю монети, півколом викарбовано напис – «AUSTRALIAN WEDGE-TAILED EAGLE». Внизу ліворуч, також півколом, написано – «2016», «1OZ 999 SILVER». Також в нижній частині вказаний знак монетного двору – «Р».
Монету «Австралійський орел клин-білохвіст» можна купити на сайті компанії GovMint.com. Ціна залежить від якості карбування: від 22,95 до 99,95 доларів США.
 Попередні випуски монети з зображенням орла на австралійських золотих монетах (2014-2015 роки)
  

Орлан-білохвіст  великий птах (розмах крил досягає 2-2,5 м). Його загальне забарвлення темно-буре, махові чорно-бурі (однотонні) в польоті розставлені пальцеподібно. Крила широкі і довгі, хвіст короткий і клиноподібний, у дорослих птахів білий. Дзьоб дуже потужний, непропорційно великий, відносно голови, у дорослих жовтуватого забарвлення. У дуже старих орланів голова і шия зі світлими вершинами пір’я (сиві), від чого в польоті іноді здаються білими, однак темнішими, ніж яскраво-білий хвіст. Очі жовтувато-охристі.



  

 

За матеріалами: www.gold10.ru  та  www.raptor.in.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар