Translate

1 грудня 2015 р.

Нова банкнота Казахстану

           Національний банк республіки Казахстан ввів в обіг купюру номіналом 20000 тенге. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі, який поширений банком.
        
      У документі повідомляється, що до державного свята «День Першого Президента Республіки Казахстан» Національний Банк Казахстану випускає в обіг банкноту номінальною вартістю 20 000 тенге з 1 грудня 2015 року.
Дана банкнота була виготовлена ​​в 2013 році. Нарівні з іншими грошовими знаками з моменту випуску в обіг вона є законним платіжним засобом, а також обов'язкова до приймання при всіх видах платежів і переказів грошей.
         Дизайн банкноти виконаний в єдиному стилі з обіговими грошовими знаками: лицьова сторона містить переважно вертикальні зображення, зворотний бік – горизонтальні. Розміри банкноти 20000 тенге: 155х79 мм.
Банкнота виконана переважно в сіро-синьому кольорі.
Нова банкнота є найбільш захищеним грошовим знаком казахстанського тенге, а також однією з найбільш захищених банкнот у світі. Для захисту використані останні інновації в індустрії захисту від підробок, модифіковані і посилені класичні способи протидії фальшивомонетництву. Основними захисними елементами на лицьовій стороні є: видимий на просвіт з обох боків банкноти композитний вдосконалений водяний знак у вигляді міфічного птаха Самрук і контур птиці у вигляді прозорого вікна. Кольорозмінні елементи дизайну, що полегшують перевірку автентичності, виконані у вигляді крилатого коня, елемента казахського орнаменту, видимого в прозорому вікні, і кольорозмінною захисною пірнаючою ниткою.
         Для людей з ослабленим зором на правій стороні банкноти нанесені сім  високорельєфних трикутники, які відчутні на дотик.

За матеріалами: bonistika.net

Немає коментарів:

Дописати коментар