Translate

20 серпня 2015 р.

Королівство Тонга вперше за 50 роківв змінили дизайн монет

На честь коронації нового короля Тонго Тупу VI, з 30 червня 2015 року в королівстві введені в обіг нові банкноти і монети. Дизайн банкнот типовий і нудний – на них зображений новий король, а от дизайн монет може бути цікавий нумізматам.
Всього викарбовано 5 монет різних номіналів. Розмінні монети викарбувані зі срібла, а монета номіналом в 1 паанга (паанга) – із золота. Обсяг карбування і технічні характеристики монет поки не розкриті Національним резервним банком Тонга. Зворотний бік всіх монет ідентичний – на них викарбувано портрет Тупу VI (на золотій монеті – в короні).
 
На лицьовій стороні монети номіналом в 5 сеніті (seniti) – викарбуваний квітка королівського дерева – Heilala – національного символу королівства Тонга.
На монеті номіналом 10 сеніті зображена – Malau – большеногов або большеногов курка, символ Тонга, що знаходиться під охороною, оскільки в природі збереглося всього кілька сотень особин. Ендемічний вид для Тонго.
На монеті номіналом 20 сеніті викарбовано Калію – вітрильний катамаран – національний засіб пересування.
На монеті номіналом 50 сеніті викарбувані три жінки, які грають на барабанах ритмічний національний танець – Milolua – який окремо танцюють чоловіки і жінки.
 
На монеті номіналом 1 паанга викарбуваний національний герб королівства Тонга.
Вперше монети Тонго відчеканило в 1967 році. Нові монети «тонше, менше за розміром і легше по вазі», наголошується в повідомленні Резервного банку держави. До цього на монетах Тонго карбувалися різні культурні рослини і тварини і існувала напис «Виробляти більше продуктів харчування», По всій видимості, продовольча проблема в королівстві була вирішена і тепер увага було вирішено звернути на культурну спадщину. Нові монети можна придбати за ціною 35 паанга (за весь набір), що становить близько $ 16.

 За матеріалами: coins-hunter.com

Немає коментарів:

Дописати коментар