Translate

26 серпня 2015 р.

Острови Кука розпочали продаж набору монет на честь 50-річчя Незалежності

Монетний двір Австралії відчеканив для Островів Кука новий набір монет для циркуляції. Набір включає шість монет, у тому числі 5 доларів Островів Кука, про який вже був матеріал у липні місяці. На лицьовій стороні всіх монет викарбовано портрет королеви Великобританії Єлизавети II, а на оборотних – різні об'єкти, що символізують природу і культуру цієї острівної держави.
        
           
 
          На монеті номіналом 10 центів викарбувані листя і плід апельсина. Дизайн цієї монети не змінився порівняно з попередніми випусками монет Островів Кука, а от розміри і вага зменшилися: діаметр монети – 19 мм (був 23,6 мм), вага – 2,79г. (5,65г.). Для виготовлення монет тепер використовувалася сталь із нікелевим покриттям замість мельхіору.
  
На монеті номіналом 20 центів також як і на попередніх випусках зображений птах (фея крячок). Діаметр монети зменшився з 31 до 21 мм, а вага з 7,27 г. до 3,67 г. Замість міднонікелевого сплаву при її виготовленні використовується сталь з нікелевим покриттям.
  
На монеті номіналом 50 центів зображений Ольбакор – білий тунець. Вага нової монети складе 5,47 г. (13,8 г.), Діаметр – 24,2 мм (був 31,7 мм).
  
На монеті номіналом 1 долар викарбуваний Тангароа – бог моря в міфології жителів Полінезії. Технічні характеристики монети залишилися незмінні в порівнянні з попередніми випусками: вага – 10,86 г., діаметр – 28,52 мм.
  
Монета номіналом 2 долари матиме, як і колись, трикутну форму. Вага монети складе 7,6 г., Довжина сторони – 23,89 мм. Її дизайн залишиться незмінним – на монеті викарбуваний Кумет (kumete) – традиційний обідній стіл жителів Полінезії.
  
На монеті номіналом 5 доларів (вага – 11,3 г., діаметр – 28,75 мм) – викарбовано зображення Vaka – океанічного вітрильного катамарана – традиційного засобу пересування жителів Полінезії.
Вартість набору з шести монет становить $ 30. Замовлення можна оформити на сайті міністерства фінансів та економічного управління Островів Кука.


За матеріалами: coins-hunter.com

Немає коментарів:

Дописати коментар