Translate

31 серпня 2015 р.

Коала на новій монеті Австралії

       Приємною назвали австралійці коалу на новій срібній монеті з високим рельєфом. Тройська унція найчистішого срібла в карбованому виконанні монети дійсно приваблює: на ній коала дуже реалістично сидить на гілці. Срібна монета «Коала» відображений досить рідкісні хвилини бадьорості австралійського ведмедики – коали сплять по 19 годин на добу завдяки низькому рівню метаболізму і живуть до 20 і більше років.
        
          Монету вагою 1 тройська унція (31,135 г) виготовлена з срібла 999 проби має діаметр 32,6 мм, максимальна товщина 8 мм. Тираж однадоларової монети до 9.000 шт. в індивідуальних футлярах та до 1.000 шт. в складі наборів монет.


Коала
Коала веде деревний спосіб життя, водячись в евкаліптових лісах східної Австралії. Коала вкритий густою і м’якою шерстю. Хутро коали називають у хутровій торгівлі хутром «австралійського ведмедя». Як і всі сумчасті, коала з’являється на світ надзвичайно маленьким: довжина маляти близько двох сантиметрів, вага – 5 грамів.
Однак воно відразу може без сторонньої допомоги перебратися в мамину сумку, де п’ять-шість місяців підряд безперервно ссе молоко. На кінець цього часу воно вже досягає сімнадцяти-вісімнадцяти сантиметрів і починає виглядати з сумки. Підросте ще – вилазить і висить у матері на спині. Але тільки від року коала повністю стає самостійним. Приручити коалу, як приручають собаку або кішку, не можна, але коали, яких тримають у неволі у численних приватних звіринцях, дуже прихильні до людей.


За матеріалами: monetki.me,  australia.at.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар