Translate

21 серпня 2015 р.

Ювілей Сінгапуру відзначений випуском набору пам'ятних банкнот

18 серпня, прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун (Lee Hsien Loong) представив публіці ювілейний набір пам'ятних банкнот, випущених грошово-кредитним управлінням Сінгапуру. Про це повідомляється на сайті ДКУС http://www.mas.gov.sg.
                          
У набір входять банкнота номіналом 50 сінгапурських доларів і п'ять банкнот номіналом 10 сінгапурських доларів, що відрізняються один від одного дизайном, а також три монети.
На лицьовій стороні банкнот портрет першого президента Сінгапуру Юсуфа Исхака (Yusof Ishak, 1910-1970). 

Купюра 50 доларів має золотистий колір. Зліва, в білому полі – фігура першого прем'єр-міністра Сінгапуру Лі Куан Ю (Lee Kuan Yew, 1923-2015), який підняв руку і кричав «Merdeka(клич сінгапурських патріотів). Під ним дата «1965» – рік отримання Сінгапуром незалежності. На звороті – вид міста і сцена військового параду.

Банкноти 10 доларів мають різні сюжети. У кожної свій девіз:
- «... незалежно від раси, мови чи релігії ...»
- «Можливості для Всіх»
- «Захист та Безпека»
- «Сильні Сім'ї»
- «Піклуючись про співтоваристві, активне населення».
Кожен девіз проілюстрований відповідним чином. Основний колір банкнот 10 сінгапурських доларів – карміновий.
Над дизайном банкнот працювали художники Чуа Міа Ті (Chua Mia Tee), Енг Сяк Лой (Eng Siak Loy), Венг Цян (Weng Ziyan) і Фабіан Лім (Fabian Lim).
У продаж надійдуть декілька варіантів наборів, вартістю від 85 до 2000 доларів США. Крім банкнот в наборах також є золота і срібна монети.

За матеріалами: bonistika.net


Немає коментарів:

Дописати коментар