Translate

21 серпня 2015 р.

Банк Таїланду випускає нову банкноту


З 21 серпня в обіг надійде нова банкнота, випущена Банком Таїланду. Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті банку https://www.bot.or.th.
Напередодні глава таїландського банку Прасарн Траіратровакул (Prasarn Trairatvorakul) представив нову банкноту. Купюра номіналом 1000 бат (16-я серія) присвячена королю Чулалонгкорну (Chulalongkorn, 1868-1910).
Його портрет і кінна статуя зображені на звороті банкноти.

Банкнота має вдосконалені засоби захисту від підробок, вона легко ідентифікується машинами і має тактильні знаки для слабозорих.


 
Чулалонгкорн (20 вересня 1853 – 23 жовтня 1910) – п'ятий король Сіаму з 1868 по 1910 з династії Чакри.
Був відомий сіамцями його часу як Пхра Луанг Buddhachao (พระพุทธเจ้าหลวง – Королівський Будда). Його вважають одним з найбільш великих королів Сіаму. Правління характеризується модернізацією Сіаму і реформою уряду, соціальними реформами і територіальним опором Британської імперії і Французькому Індокитаю. Незважаючи на те, що Сіаму загрожувала західна експансія, Чулалонгкорну, через свою політику і дії, вдалося врятувати Сіам від колонізації, не без допомоги останнього імператора Російської імперії Миколи II. Всі його реформи були присвячені збереженню Сіаму посеред західного колоніалізму, так, що Чулалонгкорн отримав епітет Phra Piya Maharaj (พระ ปิย มหาราช – Великий Улюблений Король).
При ньому був введений Тайський сонячний календар. 

Чулалонгкорн разом з Миколою II під час свого першого Великого турне в Петергофі, Санкт-Петербурзі, 1897рік.

 За матеріалами: bonistika.net та ru.wikipedia.org

Немає коментарів:

Дописати коментар