Translate

28 серпня 2015 р.

Єгипетська монета на честь оновлення Суецького каналу

Міністерство фінансів Єгипту має намір до кінця 2015 року випустити в обіг 40 млн біметалевих монет номіналом в 1 єгипетський фунт в ознаменування відкриття оновленого Суецького каналу.
 
Біметалічний єгипетський фунт з 2007 року виготовляється зі сталі (до цього з мідно-нікелевого сплаву), кільце покривається нікелем, а центральний диск – латунню. Вага монети становить 8,5 г. Діаметр – 25 мм. Лицьова сторона монети залишиться незмінною в порівнянні з монетами регулярного карбування (напис «один фунт» арабською в'яззю), а на зворотному боці викарбовано два кораблі, що йдуть в хвилях, в протилежні сторони.
        
            Крім того передбачається чеканка пам'ятних золотих монет (або медалей – інформація з різних джерела різна) з 21 каратного золота (875 проба) вагою в 31,1 г. (унція) у кількості 21.000 штук. На них повинно бути викарбовано два океанічних корабля, що йдуть поруч, а також напис «Новий Суецький канал від Єгипту на весь світ».
Святкування з відкриття другої гілки Суецького каналу в будівництво якої було вкладено $ 8,2 млдр почалося в Єгипті 6 серпня 2015 року. Передбачається, що розширення каналу (фактично будівництво другого каналу довжиною в 35 км) дозволить збільшити його пропускну спроможність більш ніж у два рази, скоротить середньо час проходження суден з 18 до 11 годин і збільшить доходи Єгипту з $ 5,5 млрд в 2013 році до $ 13 млрд до 2023 року.

Рух кораблів но новій ділянці каналу
За матеріалами: coins-hunter.com

Немає коментарів:

Дописати коментар