Translate

11 листопада 2015 р.

Монета 2 фунти на честь народного ополчення Великої Британії

Королівський монетний двір Великобританії розпочав продаж пам'ятної монети номіналом 2 фунти 2016 року в честь локальних батальйонів, створених в країні в роки Першої Світової війни.
 
На лицьовій стороні монети – портрет королеви Великобританії Єлизавети II. На зворотному – профілі трьох чоловіків. На гурті напис – For king and country – буквально «За короля і країну». Монета номіналом 2 фунти стерлінгів виконана з біметалічного сплаву. Вага монети 12г., діаметр – 28,4 мм. Обсяг карбування – не оголошений. В якості BU монета продається в спеціальному буклеті з написом «Пліч-о-пліч» на сайті монетного двору за ціною £ 10.
Локальні батальйони (батальйони Pals) почали створюватися в 1914 році, коли уряду Великобританії стало зрозуміло, що вести масштабну війни тільки силами професійної армії буде неможливо. Фактично йшлося про масовий призов в збройні сили, чого не було з XVII століття. Щоб стимулювати добровільний приплив новобранців, лорд Кітченер, державний секретар з питань війни, запропонував формувати батальйони з чоловіків з одного місця роботи або проживання, справедливо вважаючи, що служити з близькими та знайомими легше, ніж з чужинцями. Один з перших батальйонів був створений на базі Лондонського Сіті – 1600 «біржовиків» записали в ряди британської армії протягом одного тижня серпня. В цілому за роки Першої Світової війни було створено 142 локальних батальйону (ще 68 були в резерві).

За матеріалами: coins-hunter.com

Немає коментарів:

Дописати коментар