Translate

19 листопада 2015 р.

Тридцята монета серії «Прекрасна Америка»

18 листопада 2015 року, ФРС США випустила в обіг  монету номіналом 25 центів із серії "Прекрасна Америка" присвячену національному історичному парку в штаті Нью-Йорк – Саратога (National Historical Park Saratoga).
Для обігу монети буде викарбувані на монетних дворах Філадельфії і Денвера, а для нумізматичних – додатково в Сан-Франциско. Обсяг карбування поки невідомий.
Монета виготовлена ​​з мідно-нікелевого сплаву (Cu92Ni8). Її діаметр – 24,26 мм, вага – 5,67г.
 
На аверсі монети за традицією зображено Джорджа Вашингтона. На ревеосі – рука, виймає шаблю з піхов і напис British Surrenser 1777 («Здача британців», 1777 рік події). По канту напис Saratoga (зверху), New York (ліворуч) і девіз з герба США (праворуч) – E pluribus unum (лат., «З багатьох – єдине»).

Національний історичний парк Саратога був створений на місці першої перемоги північно-американських солдатів над англійцями 17 жовтня 1777 року у війні за незалежність від Великобританії в кінці XVIII століття. Битва вважається переломним моментом всієї війни. Фактично, мало місце два бої на одній і тій же місцевості: 19 вересня британський генерал Бургойна здобув незначну перемогу в битві при Фріменс-Фарм, проте подальша атака, 7 жовтня, відома як битва при Беміс-Хайтс, виявилася невдалою і американці захопили частину британських укріплень. Бургойна почав відступати, що призвело до його оточенню під Саратогой і капітуляції армії всієї армії 17 жовтня. Ця перемога дала привід Франції вступити у війну на боці Північноамериканських Штатів.













За матеріалами: coins-hunter.com  та  pleacher.com

Немає коментарів:

Дописати коментар