Translate

2 листопада 2015 р.

Нова монета України з серії «Вищі навчальні заклади України»

 Національний банк України 29 жовтня 2015 року ввів в обіг пам’ятну монету номіналом 2 гривні присвячену вищому навчальному закладу, що готує фахівців для багатьох галузей економіки країни за важливими напрямами: водне господарство, гідротехнічне будівництво та гідроенергетика, землеустрій та геоінформатика тощо.
Монету виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – спеціальний анциркулейтед, маса – 12,8 г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 25000 штук. Гурт монети – рифлений.

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА, під ними – номінал 2 ГРИВНІ (ліворуч) та рік карбування 2015, логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч); у центрі на дзеркальному тлі зображено будівлю університету, під якою – стилізовані хвилі та квітка.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено кольоровий логотип університету (використано тамподрук), під яким напис 100/РОКІВ, та по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ (угорі) ВОДНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ м. РІВНЕ.

Художник: Атаманчук Володимир

Скульптор: Атаманчук Володимир 

За матеріалами: bank.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар