Translate

21 листопада 2015 р.

Сова вухата на монетах Білорусі

Нацбанк Білорусі 20 листопада 2015р. ввів в обіг дві пам'ятні монети в серії «Птах року», присвячених ушастой сові. Дизайн монет однаковий.

 
На лицьовій стороні монети в центрі викарбовано зображення пташеня в стилізованих долонях людини, зверху герб Білорусі, а внизу номінал.
На зворотному боці монети зображена сова на тлі овалу, який символізує яйце.
Монета номіналом 1 рубль виготовлена ​​з мідно-нікелевого сплаву в кількості 3 тис. шт. і якості «Рroof-like». Її вага – 13,16г., діаметр – 32 мм.
Монета номіналом 10 рублів виготовлена ​​з срібла 925 проби в кількості 1 тис. шт. і якості «Рroof». Її вага – 15,55г., діаметр – 32 мм. Обидві монети виготовлені на монетному дворі Казахстану.
Сова вухата – один з найпоширеніших видів сов на території Євразії та Північної Америки. Звичайна вухата сова мешкає виключно в лісах, надаючи перевагу хвойному лісу. Гніздиться переважно в старих гніздах птахів, таких як ворона і сорока. Головну їжу її становлять дрібні гризуни, переважно миші і полівки, також комахи, під час гніздування – і дрібні птахи. Середні розміри, що досягає сова становлять 31-37 см завдовжки і 86-98 см у розмаху крил при масі тіла 150-370 г.
На території України гніздиться по всій території; не зимує лише в Карпатах.




За матеріалами: coins-hunter.com

Немає коментарів:

Дописати коментар