Translate

13 листопада 2015 р.

Ірак ввів в обіг банкноту нового номіналу

Центральний банк Іраку вводить в обіг банкноту нового номіналу6 50 000 динарів (US $ 42)
Лицьова сторона: у правій нижній частині банкноти розташовано зображення глечика, праворуч від нього – водяне колесо на річці Євфрат. В центрі банкноти розташовано зображення пальмових дерев і птахів, що летять. У правій частині банкноти – зображення водоспаду в Курдистані - Галі Алі-бек. На тлі водоспаду в колі – пальма. У самому центрі банкноти стоїть підпис уповноваженої особи. Номінал позначений в трьох кутах банкноти: верхньому і нижньому лівому і у верхньому правому.
Зворотний бік: в лівій стороні банкноти – пальма в колі, поруч – зображення рибалок, які перепливають на каное через болото, над яким летять качки і у воді стоять буйволи. По центру банкноти зображено будинок з очерету на болоті. У правій частині банкноти – контурна карта Іраку, що показує річки Тигр і Євфрат, поруч з картою – зображення пальмових дерев. Номінал проставлений у всіх чотирьох кутах банкноти.
      Основні кольори банкноти: коричневий, зелений, жовтий і синій.  Захисна нитка зі спіральним мінаретом. Водяний знак голова коня. Розмір: 156 х 65 мм.
За матеріалами: banknotenews.com

Немає коментарів:

Дописати коментар