Translate

13 листопада 2015 р.

Пам'ятна банкнота Суринаму

Центральний банк Суринаму випустив пам’ятну банкноту 50 доларів присвячену 55-річчю Центрального банку. Весь тираж (50000 шт) було продано за суму, що перевищує номінальну вартість самих банкнот в 5 разів.
       
  На аверсі банкноти в лівому нижньому кутку – герб країни. По верхньому краю напис: «CENTRALE BANK VAN SURINAME 1957-2012». У центральній частині – зображення будівлі Центрального банку в Парамарібо. Серійний номер позначений над зображенням банку та по лівому краю банкноти. Праворуч від серійного номера в лівій частині банкноти – напис: «55 jaar CENTRALE BANK VAN SURINAME». Номінал банкноти позначено в лівому верхньому і правому нижньому кутах.. Зліва від зображення банку і в правому нижньому куті, під номіналом – напис номіналу словами «vijftig dollars».
На реверсі у лівій частині банкноти – імена та терміни служби президентів банку. В центральній частині банкноти зображена сцена відкриття банку – людина за кафедрою перед чоловіками, що сидять у залі. Над зображенням напис: «CENTRALE BANK VAN SURINAME 1957–2012». Номінал цифрами – в лівому верхньому і правому нижньому кутах банкноти. Номінал прописом – в лівому верхньому кутку і по правому краю банкноти. У лівому нижньому куті напис «55 jaar CENTRALE BANK VAN SURINAME». Логотип банку у верхньому лівому куті банкноти. Водяний знак: штаб-квартира банку.
Основні кольори банкноти: коричневий і зелений. Розмір: 140 х 70 мм. Дата на банкноті: 1 квітня 2012 року.

За матеріалами: banknotenews.com

Немає коментарів:

Дописати коментар