Translate

10 вересня 2015 р.

Чергова монета з серії "Прекрасна Америка"

14 вересня 2015 ФРС США випустить в обіг 29 монету номіналом 25 центів із серії "Прекрасна Америка" присвячену національному заповіднику дикої природи в штаті Делавер – Бомбей Хук (Bombay Hook National Wildlife Refuge). Монетний двір США почне продаж монети на своєму сайті в стані UNC 30 вересня. Для обігу монети буде викарбувана на монетних дворах Філадельфії і Денвера, а для нумізматичних – додатково в Сан-Франциско. Обсяг карбування поки невідомий.
 
Монета буде виготовлена ​​з мідно-нікелевого сплаву (Cu92Ni8). Її діаметр – 24,26 мм, вага – 5,67 г. На лицьовій стороні монети за традицією буде викарбовано зображення Джорджа Вашингтона. На зворотному – велика блакитна чапля (на передньому плані) і велика біла чапля (вдалині). По колу напис Bombay Hook (зверху), Delawere (ліворуч) і девіз з герба США – E pluribus unum (лат., «З багатьох – єдине», справа).

Національний заповідник дикої природи Бомбей Хук (площа 64,7 км2) був створений 16 березня 1937 року. Він розташований уздовж східного узбережжя графства Кент, штат Делавер, на затоці Делавер і є природним притулком і живильним середовищем для сотень тисяч мігруючих водоплавних птахів, які щороку перелітають з півночі на південь і назад уздовж Атлантичного пролітного шляху.


За матеріалами: coins-hunter.com та en.wikipedia.org

Немає коментарів:

Дописати коментар