Translate

13 вересня 2015 р.

Банк Канади представив нову пам'ятну банкноту

 9 вересня в Оттаві представники Банку Канади представили публіці нову пам'ятну банкноту номіналом 20 канадських доларів. Вона присвячена рекорду правління королеви Єлизавети II, яка в цей день офіційно була визнана самим довго правлячим монархом Британії.
        

           Як повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті Банку Канади bankofcanada.ca, презентація відбулася в Рідо Холі (Rideau Hall). Нову банкноту представили керівник відділу випуску банкнот канадського банку Річард Уолл (Richard Wall) і генерал-губернатор Канади Девід Джонстон (David Johnston).
        
       Дизайн нової банкноти в загальних рисах повторює дизайн обіходної 20-доларової купюри. Відмінність від стандартного випуску – металізований портрет молодої королеви Єлизавети II, зроблений з фотографії, яку в 1951 році зняв відомий канадський фотограф Юсую Карш (Yousuf Karsh ).
         Як повідомляється, Банк Канади планує випустити 40000000 ювілейних банкнот. Вони перебуватимуть в обігу разом із звичайними купюрами.

         Нинішня банкнота – третя в серії пам'ятних купюр, випущених Банком Канади. Перша з'явилася в 1935 році на честь Срібного ювілею правління короля Георга V, друга – в 1967 році, коли відзначалося 100-річчя Канадської конфедерації.

За матеріалами: bonistika.net

Немає коментарів:

Дописати коментар