Translate

9 вересня 2015 р.

Історія життя королеви на банкнотах

The Washington Post оригінально відзначила рекорд правління британської королеви Єлизавети II, який був встановлений сьогодні, 9 вересня.
У свій публікації, вміщеній в інтернет, видання розмістило ряд інфографік, які допомагають простежити еволюцію портретів Єлизавети II на банкнотах банку Англії, колоніальних банкнотах і купюрах, що знаходилися в обігу на території країн Співдружності націй (Commonwealth of Nations).
        
Детальніше познайомитися зі статтею і графікою можна тут: https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/09/08/the-evolution-of-queen-elizabeth-ii-as-shown-by-banknotes/
         Нагадаємо, що 9 вересня 2015 року королева Великобританії Єлизавета Друга стала самим довго правлячим монархом в історії країни. Як повідомляє bonistika.net Володарка «побила» рекорд своєї прапрабабусі королеви Вікторії, яка провела на троні 63 роки, сім місяців і два дні.
Королева Великобританії Єлизавета II (Queen Elizabeth II) народилася 21 квітня 1926 року в Лондоні в родині герцога і герцогині Йоркських. 2 червня 1953 відбулася офіційна церемонія коронації Єлизавети у Вестмінстерському абатстві в Лондоні.
У 2012 році, коли відзначався діамантовий ювілей правління королеви Єлизавети II, Королівський банк Шотландії випустив пам'ятну банкноту 10 фунтів, на якій поміщені кілька портретів королеви в різному віці.

За матеріалами: bonistika.net

Немає коментарів:

Дописати коментар