Translate

27 вересня 2015 р.

В українських «обмінниках» знову з'явилися анульовані гривні

Обмінні пункти і банки Києва поширюють купюри, помічені спеціальною фарбою і є недійсними. Про це повідомляють українські ЗМІ.
        
На думку Руслана Чорного, шеф-редактора інформагентства «Фінансовий клуб», яке наводить ресурс hromadskeradio.org, мічені банкноти надходять з непідконтрольних українському уряду територій на Донбасі. Їх привозять до столиці й інші міста і вводять в обіг, що є порушенням закону.
         «Це вже четверта хвиля таких повідомлень», – зазначив експерт.
Ці банкноти були незаконно вилучені з банківських сховищ. При цьому спрацювала система захисту і купюри окропленими спеціальною фарбою (синьою або червоною), щоб помітити їх. Такі банкноти вважаються недійсними, НБУ анулює їх. Використання цих купюр є порушенням закону і карається.
Щоб прибрати фарбу, невідомі розповсюджувачі відрізають краю. Відразу помітити це важко, тому люди приймають купюри і потім використовують їх. На думку Р.Чорного, таких банкнот на Донбасі залишалося приблизно на 7 мільярдів гривень, скільки з них повернулося в обіг, підрахувати неможливо.

За інструкцією НБУ, запаси готівки паперових грошей мали знищити при захопленні сховищ для грошей. Але з різних причин це не було зроблено, і тепер мічені купюри надходять в обіг.
За матеріалами: bonistika.net

Немає коментарів:

Дописати коментар