Translate

13 вересня 2015 р.

Нові банкноти Кабо Верде

Банк Кабо Верде (Banco de Cabo Verde) випустив в обіг дві нові банкноти номіналом 500 і 5000 ескудо. Про це повідомляє ресурс avoz.cv.
Як наголошується в повідомленні, нові банкноти випущені в ознаменування 40-ї річниці Банку Кабо Верде. На купюрах поміщені портрети уродженців островів, що входять до складу республіки, які відіграли важливу роль в історії колишньої португальської колонії.
На лицьовій стороні банкноти 500 ескудо поміщений портрет поета Хорхе Барбоза (Jorge Barbosa, 1902-1971), на звороті – гідротехнічні споруди. Колір фону банкноти – зелений.
На лицьовій стороні банкноти 5000 ескудо поміщений портрет першого президента республіки Кабо Верде Арістідіш Перейри (Aristides Pereira, 1923-2011), на зворотному боці – заводська труба на тлі пейзажу. Колір фону банкноти – фіолетовий.
Банкноти випущені в обіг з 10 вересня нинішнього року. Вони продовжують серію купюр, випущених Банком Кабо Верде в грудні 2014 року. На банкнотах поміщені портрети діячів політики, культури і мистецтва республіки.

За матеріалами: bonistika.net

Немає коментарів:

Дописати коментар