Translate

17 вересня 2015 р.

Україна не має наміру випускати купюри надвисоких номіналів

Національний банк України не планує в найближчі чотири роки випускати банкноти номіналом вище 500 гривень. Такий висновок можна зробити на основі Постанови НБУ «Про основи грошово-кредитної політики на 2016-2020 роки».
Документ опублікований на сайті відомства bank.gov.ua. У ньому, зокрема, повідомляється, що адміністрація банку має намір до 2020 року стабілізувати, а потім знизити інфляцію.
         Для цього в 2016 році Нацбанк України збирається ввести режим інфляційного таргетирування, при якому держбанк встановлює рівень інфляції і використовує всі засоби для його досягнення. Суть методу в тому, що центральний банк прогнозує майбутню динаміку інфляції, після чого прогноз порівнюється з цільовими значеннями інфляції, яких бажано досягти. Отримана різниця між прогнозом і метою свідчить про необхідні масштаби коригування грошово-кредитної політики.
У рамках стратегії інфляційного таргетирування НБУ має намір щорічно знижувати індекси споживчих цін, стримувати інфляцію і не нарощувати грошову масу. «Національний банк не буде використовувати інструменти грошово-кредитної політики для досягнення будь-яких цілей, загрозливих досягненню цінової стабільності», – йдеться в документі.


За матеріалами: bonistika.net 

Немає коментарів:

Дописати коментар