Translate

25 вересня 2015 р.

«Менше мертвих президентів!»

Держказначейство США анонсує зміну американських банкнот. Поява жіночого портрета на купюрі стане першим кроком у цілій низці змін, які належить пережити паперовим грошам США, пише газета USA TODAY.
Це стане найбільш глобальним перетворенням доларових банкнот за останні 100 років. За інформацією видання, американські банкноти отримають нові елементи захисту від підробок. Які поки не повідомляється, це державна таємниця. Також на доларах з'являться тактильні мітки для незрячих та слабозорих людей.
         А ще на нових доларах буде менше історичних будівель і мертвих президентів, відзначає видання.
Але головне в розпочатому процесі змін те, що рішення про новий вид американської валюти буде приймати народ, а не групі фінансистів і політиків, як було раніше. Зовнішній вигляд нових доларів буде національним рішенням, підкреслює USA TODAY.
         «Це - великий момент нашої історії», – цитує газета слова Еллен Фейнгольд (Ellen Feingold), зберігача Національної нумізматичної колекції в Смітсонівському інституті. «Це – як частина нашої національної самосвідомості, публіка дійсно вперше обговорює такий проект».

 За матеріалами: bonistika.net

Немає коментарів:

Дописати коментар