Translate

28 вересня 2015 р.

Схоже, Гамільтона залишать у спокої

Портрет першого міністра фінансів США Олександра Гамільтона швидше за все залишиться на банкноті 10 доларів. Про це повідомляє видання USA TODAY, посилаючись на секретаря Державного казначейства Джека Лью (Jack Lew).
        
«Гамільтон врешті-решт був моїм попередником, тому він залишиться на нашій валюті», – цитує видання слова секретаря Лью.
         Відзначимо, що ідея помістити жіночий портрет на банкноті 10 доларів викликала безліч негативних висловлювань, у тому числі і з боку нащадків першого керівника Держказначейства США. Як визнала скарбник США Роузі Ріос (Rosie Rios), велика частина риторики про проект зміни американських банкнот ведеться якраз навколо спору «Гамільтон VS Джексон». Прихильники Гамільтона пропонують помістити жіночий портрет на купюрі 20 доларів.
         Всього ж починаючи з червня нинішнього року, коли Держказначейство США запропонувало американцям взяти участь в обговоренні нового дизайну банкноти 10 доларів, на адресу уряду надійшло понад 1.500.000 звернень через Twitter, Instagram, Facebook, а також електронну і звичайну пошту.
         Нагадаємо, що в 2020 році США відзначають сторіччя отримання жінками виборчого права. До цієї дати Держказначейством приурочений випуск банкноти з жіночим портретом.

За матеріалами: bonistika.net

Немає коментарів:

Дописати коментар